500 kilometrů v sedle

Snad každý o tom slyšel, málokdo to zažil…

Registrace na 10. ročník byla ukončena 1.1.2024 v 0:11h.

Upozorňujeme, že do konce týdne běží termín pro úhradu registračního poplatku u všech, kteří se stihli zaregistrovat do 0:11h po silvestrovské půlnoci. V případě, že nebude uhrazeno do neděle 7.1.2024, bude registrace zrušena a uvolněné místo bude přenecháno náhradníkům.

V čase 0:11h byla registrace na ročník 2024 ukončena.

Jsme na startu 10. ročníku "500 kilometrů v sedle"    STARTUJEME 1.6.2024!

Vážení a milí, je to opět tady. Blíží se konec roku a s ním i čas, kdy bude spuštěna registrace na 10. ročník. Registrace bude tradičně spuštěna na Silvestra v 0:00 hod a uvidíme jak dlouho vydrží otevřená. Po letošní novoročním fičáku máme trochu strach, na druhou stranu věříme, že vše proběhne jak má a na začátku června se všichni potkáme na tradičním místě. Letošní ročník proběhl k naprosté spokojenosti - žádný zádrhel na trase, žádné dešťové kapky, žádný technický problém na stroji .... naprostý ideál. Budeme věřit, že trasa 10. ročníku povede pod jasnou oblohou a že si tak budete moct užít silnici a přírodu na začátku léta. Vždy to stojí za to.

Před prvním ročníkem jsme měli jasný slogan - "Snad každý o tom slyšel, málokdo to prožil". Po osmi ročnících by se mohlo zdát, že už to neplatí, jelikož hrdých majitelů odznaku s vlkem je poměrně dost. To ale není pravda. Znovu a znovu se přesvědčujeme, že ta naše krásná zěmě je plná nádherných strojů. A že motorkářů, kteří si s námi nedali   "500 kilometrů v sedle" po vlastech českých, je stále dost. Proto je slogan stále aktuální.

Těšíme se opět na tváře, které rádi potkáváme každý rok, jsme ale i velmi rádi za nové účastníky. Věříme, že ůčel celé akce, projet si známá i neznámá místa naší země, má pro každého účastníka smysl. Nejezdíme po dálnicích a vyhýbáme se velkému provozu. Snažíme se, aby každý účastník pro sebe během jízdy objevil kousek té naší krásné země a našel silnici, po které ještě nejel.

Od roku 2015 již akci "500 kilometrů v sedle" absolvovalo 2270 jezdců. Pěkné číslo. Jsme rádi, že spousta z Vás jezdí opakovaně a pro mnohé se stala akce součástí motorkářského kalendáře každé sezóny. Najdou jsou i tací, kteří jeli všechny ročníky. Máme z toho radost.

Vzhledem k prvořadé snaze o maximální bezpečnost a klidný průběh celé akce jsme se již před několika lety rozhodli ke stanovení pevného limitu počtu startujících. Toto rozhodnutí stále platí, a proto i v letošním roce je stanoven počet účastníků na 300 strojů.

Akce "500 kilometrů v sedle" není výsadou žádné značky a zúčastnit se ji může každý, kdo splní podmínky registrace.

Nejde o to, bezmyšlenkovitě ujet daný počet kilometrů. Trasa je zvolena tak, aby si každý jízdu užil, ne aby se trápil sledováním počtu ujetých kilometrů. Důležitá je spolehlivá motorka a dobrá orientace v neznámém prostředí. Tato jízda prověří jízdní um a schopnosti každého z Vás. Nejúspěšnější účastníky jednotlivých kategorií čekají zajímavé odměny, všechny účastníky pak krásná jízda a skvělý zážitek.

Informace o akci

Na trasu jsou postupně vypouštěni jednotlivci, kteří znají průjezdné body a jejich pořadí.

Každý z účastníků musí v cíli jízdy prokázat průjezd všech stanovišť v daném pořadí. V případě, že nedodrží pořadí, či nebude mít potvrzen průjezd všech kontrolních bodů, nebude evidován mezi absolventy jízdy.

V den akce startujeme postupně od 7,00 hod. do 10,00 hod. Limit pro splnění podmínek jízdy a tím i získání pamětního odznaku, je návrat do 22,00 hod. stejného dne opět na místo startu.

Start i cíl je v Přestavlkách u Hrochova Týnce (okr. Chrudim). POZOR – na start nelze přijet bez předchozí registrace, kterou je nutné provést nejpozději do 01.01.2023!

Nejúspěšnější účastníky jednotlivých kategorií čekají zajímavé odměny, všechny účastníky pak zajímavý zážitek. Akce navíc nekončí dojezdem do cíle, pro všechny je připraven večerní program s hudební produkcí.

Na místo startu lze přijíždět již od pátku a všichni registrovaní účastníci mají možnost přímo v místě postavit stan a využívat veškeré služby i sociální zázemí daného prostoru. Pro ty, kteří raději využijí ubytování v penzionu či hotelu, je třeba vyhledat volné kapacity v okolních městech (Chrudim, Pardubice, Vysoké Mýto).

Nejenom pro nové účastníky je dobré se zúčastnit informativní schůzky, která se koná vždy v pátek ve 21 hod. v místě konání celé akce, a kde jsou účastníkům sděleny aktuální informace k danému ročníku. 

Registrační poplatek zahrnuje možnost stanování v prostoru akce po celý víkend, občerstvení v místě konání akce, pamětní odznak (je podmíněno absolvováním jízdy dle podmínek) a účast na všech doprovodných akcích v areálu.

Podmínky registrace a další podrobnosti k akci naleznete v sekci „O akci“.

TAK CO,

POJEDEŠ?

Jestli se i Ty chceš stát hrdým nositelem odznaku s vlkem, pojď do toho…